Wat is kPNI?

kPNI (klinische psycho neuro immunologie)

kPNI is een wetenschappelijke discipline die zich richt op de interactie tussen onze gedachten en gevoelens, ons zenuwstelsel en ons immuunsysteem. Het onderzoekt hoe deze systemen met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden.

Als je bijvoorbeeld gestrest bent, kan dit jouw immuunsysteem verzwakken en je meer vatbaar maken voor ziektes. Een ander scenario is dat een slechte lichamelijke gezondheid je humeur en mentale welzijn negatief beïnvloeden.

Als kPNI therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van pijn en vermoeidheidsklachten. Ik maak gebruik van kennis en technieken uit verschillende disciplines; waaronder psychologie, voedingswetenschappen en immunologie.

LAAT JE GEGEVENS ACHTER

  Klik hier voor het privacy statement

  Als je last hebt van pijn of vermoeidheidsklachten, kan kPNI therapie een effectieve manier zijn om je symptomen te verminderen en je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

  Door te werken aan het verbeteren van de balans tussen je psyche, zenuwstelsel en immuunsysteem, kunnen we samen werken aan het verminderen van je klachten en het verbeteren van je kwaliteit van leven.

  Deze disciplines maken een gepersonaliseerde aanpak mogelijk, die gericht is op het herstellen van de balans tussen jouw gedachten en gevoelens, het zenuwstelsel en jouw immuunsysteem.

  “Ik ben zeer tevreden over de specialist in pijn en vermoeidheid die mij heeft geholpen. Na teleurstellende ervaringen met verschillende therapeuten, vond ik eindelijk verlichting bij Tom. Hij analyseerde het geheel en gaf heldere uitleg over de oorzaak en de mogelijke oplossingen, die praktisch en eenvoudig waren.”

  Dee Wouters